Inbjudan: Ditt bästa jag på scen

I höstas bjöd jag in till ett seminarie som snabbt blev fulltecknat. Därför gör jag en repris nu. I hopp om att alla de som inte fick plats då kan komma nu.

Se filmen från det förra tillfället:

Här kommer inbjudan:

Ditt bästa jag på scen
Afternoon tea som gör dig till en bättre talare

Alla duktiga talare övar. Mycket! De vet att tiden på scenen är värdefull – det gäller att visa sig från sin bästa sida och leverera ett budskap som publiken minns. Vill du vara säker på att landa nära ditt mål efter dina tal och möten bör även du öva.

Men hur övar man?
Vad är det som gör en talare bra?
Hur kan man förstärka de viktigaste budskapen?
Hur levererar man ett personligt tal där man får bra kontakt med publiken?

Anna Malmsten, talartränare och kommunikationstrateg på Vesir, berättar om hur du förbereder och genomför ett tal på bästa sätt.

Du får gärna bjuda in vänner och kollegor som vill bli bättre på att nå fram med sina budskap.

Datum: 6 februari 15.00-16.30. 
Föreläsningen börjar 15.30, scones serveras från 15.00.

Plats: United Spaces, Waterfront Building, Klarabergsviadukten 63, 1 tr.

Tilltugg:Afternoon tea med hembakta scones, te och en massa god marmelad.

Anmäl dig här:anna@vesir.se

I hopp om att vi ses där!

 

Posted in Att tala, Uncategorized | Leave a comment

2014, första arbetsdagen

Jag har nästan haft en månads semester. Fylld av klättring, slalom och skridskoåkning, goda vänner, familj och släkt. Nog var det underbart och visst skulle jag kunna leva så länge.

Men det är inte så illa att komma tillbaka hit heller! Trevliga kontorskollegor och roliga uppdrag.

Just nu förbereder jag mitt tal på Cementadagen, andras tal på samma dag och en annan kunds tal på Säljdagen. Jag skriver lite bloggtexter åt en kund och ser fram emot att komma igång med den strategiska kommunikationsplaneringen för en ny kund.

Jag är fortfarande inte fullbelagd efter mitt äventyr som kulturchef på Teracom. Hör gärna av dig om du behöver hjälp med skriftlig eller muntlig kommunikation. Just nu tar jag mig an även korta projekt, eftersom jag inte är fullbelagd.

Behöver du hjälp med en text eller artikel?
Har du en text som inte blir tillräckligt bra?
Behöver du genrepa ett tal innan du ställer dig på scen?
Vill du ha hjälp att förbereda ett möte?
Vill du ha en second opinion på en kommunikationsplan eller ett annat dokument?
Behöver du ett bollplank under några timmar?

Ring mig! 070-818 89 94

Jag har tid och är sugen på att jobba.

Ha det gott!

Anna

Posted in Uncategorized | Leave a comment

God jul och gott nytt år!

Stockholms Stadsmission bjuder på jullunch den 19 januari. Du betalar 100 kronor för lunchen och de hemlösa får gratis mat. Om du vill kan du ta med dig julklappar till de hemlösa i form av nya strumpor, underställ, mössor och vantar eller hygienartiklar. Jag skulle tro att det blir de mest uppskattade julklapparna du ger i år, och att lunchen ger många nya intryck.

Jag rekommenderar dig verkligen att klä dig varmt och gå dit.

Eftersom jag stänger butiken, och ger mig av på en klätteresa redan den 13:de december, kommer jag inte att vara på plats. Emil Malmsten (bilden) kommer att gå i mitt ställe och överlämna julklapparna. Jag köper 12 julklappar i år, elva av dem är från Vesir till de hemlösa, den tolfte är till hela tjocka släkten och ingår i ett julspel på julafton.DSC_1401

Tack för alla roliga uppdrag och goda samarbeten i år. Jag hoppas att nästa år blir lika framgångsrikt, för både mig, mina kunder, samarbetspartners och alla andra. Utom de hemlösa. För deras del hoppas jag på att 2014 blir bättre än 2013.

Om du går på jullunchen. Kan du inte berätta för mig om den? Se inbjudan här.

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Del 3: Det andra förberedelsetillfället inför ditt tal

Hej!
Jag fick ta en ofrivillig paus i serien om hur man förbereder och genomför ett bra tal. Det blev nåt fel på bloggen. Men nu är det fixat och jag kan blogga vidare. 

Vid det första tillfället kartlade du din målgrupp och funderade på vad som vad viktigast att säga till dem just där, just då.

Nu inleder du med att läsa igenom inbjudan och din målgruppsbeskrivning. Sedan läser du igenom ditt tal och funderar på om din målgrupp kommer att uppskatta talet, eller gick du vilse på vägen? I så fall får du rätta till det.

Nu ska du fundera på hur du kan leverera ditt budskap på bästa sätt, så att du fångar och behåller publikens intresse, får dem att minnas rätt saker och för budskapen vidare.

Vad vill du att de ska tänka och göra efter att de hört dig? Hur får du dem att göra det?

Hur kan du stärka dina viktigaste budskap? Kan en bra historia få dem att föra budskapet vidare? En sjysst jämförelse? Ett oväntat inslag? En film du hittar på YouTube? En sång? Ett föremål? En bild?

Ska du använda dig av rekvisita som publiken minns? Eller ska du stärka det du säger med bra bilder?

Här kommer lite inspiration:

Hans Rosling blev först känd som mannen med bubblorna, sedan stärkte han sina tal ytterligare. Nu senast slukade han ett svärd för att visa att allt är möjligt.

Se honom här.

Henry Evans, som är förlamad efter en stroke äntrar Ted-scenen i form av en dator på hjul och levererar ett fängslande tal. Ett mycket bra exempel på hur man kan använda sig av bilder och hjälpmedel för att stärka sin historia.

Se talet här.

Lise Larsvik sorterade bollar i röda, gröna och gula glasvaser för att visa hur man kan klassa företags kreditvärdighet och ta rätt beslut i sina affärer. Här kan du läsa om hur vi kom fram till hennes upplägg.

 

Gör dramaturgin och ditt tal klart, så att du kan börja genrepa nästa gång.

Posted in Att tala | Leave a comment

Del 2: Det första förberedelsetillfället inför ditt tal

Vid det första tillfället, då du ska förbereda ditt tal ska du först titta på inbjudan och fundera på din målgrupp.

Vem är det som kommer och lyssnar på dig?
Varför kommer de och lyssnar på dig?
Vad har de för intresse av ämnet?
Hur viktigt är det för dem?
Vad har de för förväntningar?
Hur mycket kan de inom det här ämnet?

Känner du någon i målgruppen?
Vilka frågor skulle den personen ställa till dig?
Vad skulle han eller hon vilja veta?

När du kartlagt din målgrupp ska du fundera över vad som är viktigast att säga just där, just då.

Skriv ner tre huvudbudskap som du vill att publiken ska ta med sig och berätta vidare. Skriv därefter ner ditt tal på det sätt som passar dig bäst. I brödtext på datorn, som stödord på ett papper, en mindmap, en bild, eller kanske intalat på din mobil.

Gå igenom det en gång. Fundera på målgruppen igen. Kommer det här att intressera dem? Är det tillräckligt intressant? Är det vad de förväntar sig?

Klart!

Posted in Att tala | Leave a comment

Attitydproblem i marknadsföringsbranschen

Igår skrev jag om Dagens Medias artikel om Jessica, som hittade en ”gump” på sin kyckling, med en intervju av Kronfågels kommunikationsdirektör. Kommentarerna till den artikeln inspirerade mig till det här inlägget. Kommentarerna visar tydligt vilka problem branschen faktiskt har. De ser inte målgrupperna de ska attrahera.

För dem som kommenterar är det viktigare att raljera över att gumpen är en del av kycklingen och håna konsumenten, än att fundera på vad företaget faktiskt säljer, kunderna förväntar sig, vilket kundlöfte företaget bör ge och hur företaget bör be om ursäkt om de sviker kundlöftet.

Samma personer som raljerar över detta skrattar åt tv-programmen om Ullared och finlandsfärjorna. De klagar över vad Expressen och Aftonbladet skriver om. Det är så fel!

Vill man göra marknadsföring som ökar försäljningen måste man rikta sig till fler än sina vänner och dem som tycker och tänker som sig själv. Man måste tänka vidare och inkludera fler.

Vill man nå fram måste man sätta sig in i, och respektera, målgruppens sätt att se på världen. Man måste förstå deras önskningar och deras behov. Vem vill de vara, vad vill de köpa och varför? Hur ska jag tala till dem för att få dem att göra det min uppdragsgivare vill att de ska göra?

Om jag var beställare skulle jag inte anlita någon som såg ner på min målgrupp. Om min målgrupp önskade sig en färdigpreparerad och lättlagad kyckling skulle jag inte anlita någon som hånade de av mina kunder som inte vill ha en ”gump” i kycklingen.

Om min målgrupp var människor som njöt av att handla allt billigt skulle jag inte anlita någon som var för fin för att handla på Ullared och skrattade åt dem som gjorde det.

Marknadsföringsbranschen borde raka sig och respektera de målgrupper de ska attrahera.

Posted in Extern kommunikation, Krishantering | Leave a comment

Raljera inte över dina kunder

En av Kronfågels kunder fick en obehaglig upplevelse då hon skulle bjuda en vän på middag. ”Gumpen” satt kvar på kycklingen, Jessica tappade aptiten, klagade till Kronfågel och gick till pressen. GT såg nyhetsvärdet och skrev en artikel, nyhetsvärderingen var rätt och artikeln har delats över 10 000 gånger på Facebook.

Gumpen kommer tydligen med när man köper en hel kyckling, men i den förpackning Jessica köpte ska den inte vara med.

Det är ingenting som är konstigt med nyhetsvärderingen, artikeln och spridningen av den här artikeln. GT känner sin målgrupp och har gjort en korrekt nyhetsvärdering. De vet att de allra flesta svenskar äter kött samtidigt som de försöker förtränga att det är ett dött djur de äter. De vet att många av deras läsare skulle tycka att det var läskigt med en Gump på Stinas kyckling. Samtidigt förstår de att många av läsarna kommer att göra sig roliga över att ”det faktiskt bara är en del av kycklingen”.

Kronfågel själva får inte gå den vägen. De får inte göra sig roliga över sin målgrupp.

Den här produkten riktar sig till en målgrupp som inte vill hantera kadavret och skära bort oönskade delar. Just den här produkten säljs till folk som vill lägga in den färdigpreparerade kycklingen i ugnen, låta den stå inne anvisad tid för att sedan kunna äta en god kyckling.

Men Kronfågels kommunikationschef lägger sig farligt nära gränsen till att förolämpa målgruppen. Jag tycker att hon kliver över den. Jag tror inte att hon hade tänkt efter före.

När dagens media ringer upp inleder hon:

”Ja du, jag vet inte ens vad jag ska svara på det här”.

Senare säger hon:

”Om jag ska säga något så verkar Jessica inte ha förstått hur ett djur ser ut innan det styckas upp och vilka delar som finns på ett djur. Nu har hon fått det förklarat och det är ju jättebra.”

Jag förstår att hon spontant fäller dessa kommentarer. Hon säger det alla andra tänker, även om många av dem som säger det aldrig skulle ställa sig och stycka upp ett djur. Men Kronfågels kommunikationschef kan inte uttrycka sig på det sättet. Hon får fatta sig kort och sakligt. Hon får inte bli ironisk eller blanda in humor i intervjuerna kring denna fråga. Då förolämpar hon sina kunder.

Hur frestande det än är att raljera över att det faktiskt är djur vi äter så borde kommunikationschefen ha bett om ursäkt och sagt att ”Gumpen finns med i några av våra andra produkter, men den ska inte vara med i den produkt Jessica köpte”.

Hon hade behövt fundera på målgruppen, vad det är de köper när de köper just den här produkten och hon borde ha formulerat korta, sakliga svar. Även om det är tråkigt så är det bäst för varumärket och försäljningen.

Läs artikeln i GT.

Läs artikeln i Dagens Media.

 

Posted in Journalistrelationer, Krishantering | Leave a comment

Del 1: Fyra planeringstillfällen gör dig till en bättre talare

Alla intressenter vinner på att du blir en bättre talare. Du får roligare på scen och bättre resultat av dina föreläsningar, ditt företag får nytta av resultaten och publiken får en mycket trevligare stund när de möter dig. En win-win-win alltså.

Vill du bli en bättre talare ska du börja redan när du får reda på att du ska hålla ditt nästa tal. Då ska du ta upp din almanacka och boka in fyra förberedelsetillfällen. Ett ganska snart, det sista två dagar innan du ska hålla talet och två tillfällen däremellan. Det allra bästa är om du kan boka in fyra timmar per gång.

Det tar runt 16 timmar att förbereda ett tal bra tal på upp till en timme. Det är mycket tid när de flesta har fullspäckade scheman.

Därför ska jag ge er ett argument som ni kan använda för att övertyga er själva eller chefen om att det är välinvesterad tid:

Scenen är en reklamplats där talaren har chansen att skapa en relation och sända ett viktigt budskap direkt till en utvald målgrupp. Tiden på scen lämnar ett mycket större intryck på målgruppen än en annons i en tidning någonsin kan göra.

Har man köpt en annonsplats i en tidning investerar man mycket pengar i att göra en riktigt snygg annons. Har man investerat i att möta en publik direkt bör man lägga mycket tid på att säkerställa att framförandet blir riktigt bra, så att relationen till publiken förstärks och de blir inspirerade att göra det ni vill att de ska göra. 

Finns inte den tiden är det nog ingen bra idé att slösa med publikens tid. Livet är för kort för meningslösa möten och din arbetstid är för värdefull för att slösas bort, inte bara för dig, utan även för din arbetsgivare.

I nästa inlägg ska jag berätta vad ni ska göra vid det första träningstillfället.

Posted in Att tala | Leave a comment

Talare att inspireras och lära sig av

I torsdags talade jag om hur man blir en bättre talare. Det var kul, publiken var väldigt trevlig. Jag tänkte dela upp föreläsningen i x antal blogginlägg och publicera dem här.

Jag kommer att ge er ramarna för planeringen av ditt nästa tal, samt tipsen och råden för att leverera på topp när du väl står på scen.

Allra först ska jag ge er länkarna till de tal jag visade under föreläsningen, eftersom många har frågat efter dem.

Malala, den naturliga talaren

Jag berättade om talare som är fantastiska talare och har en riktigt bra story. Såna som ställer sig upp och berör sin publik med minst möjliga ansträngning. De är inte så vanliga, vi andra får öva mycket för att komma upp i deras nivå. Kanske kan vi inte ens nå dit, för historian vi ska berätta kan inte beröra så mycket.

Malala, den pakistanska flickan som kämpar för flickors rätt till utbildning, fick symbolisera dem.

Se talet.

Hans Rosling, rekvisita vi minns
Hans Rosling är en av Sveriges mest efterfrågade talare. Hans fantastiska pedagogik och kreativitet har tagit honom ända till kistan över väldens mest inflytelserika män.

Han gjorde sin entré på de stora scenerna med ett datasystem som låter honom beskriva världens utveckling på oändliga sätt, alltid med en ljus slutsats. Han blev snart känd som mannen med bubblorna.

Se filmen.

Dataprogrammet är sålt till Google för ett okänt antal miljoner. Hans använder det fortfarande för att illustrera och bygga sina tal. Men nu kantar han det med en tvättmaskin som det sitter en person i, kartonger, platsbaljor från IKEA och leksaksbilar.

Se den film jag visade här.

Malcolm Gladwell, lite för svårt för mig
Malcolm är en av världens mest uppskattade talare och jag tycker mycket om hans tal. Alla utom ett. Det talet inleder han med en beskrivning av Israels karta. Eftersom jag inte kan se Israels karta framför mig blir det snabbt rörigt för mig och jag slutar lyssna.

Anledningen till att jag visade det talet är att så många av dem jag talartränar inte vill förenkla, för de är rädda att publiken ska tro att de inte kan sitt ämne. Jag menar att man måste hålla sig på en nivå så att även de som vet minst kan hänga med. Vill man bevisa att man kan sitt ämne kan man göra en djupdykning ett par gånger under sitt tal, också kan man ju lämna efter sig ett imponerande material för publiken att läsa in sig på.

Se talet (det är väldigt bra, när man har tagit sig igenom kartbeskrivningen):

Carly Fiorina, inspiratören
Carly är min personliga favorittalare. Hon levererar kloka och inspirerande tal på ett sätt som fullständigt trollbinder mig. Jag missar inte ett ord hon säger. Jag hörde henne live en gång. Hon var koncernchef på HP och besökte Sverige. Vi medarbetare samlades i en stor aula för att lyssna på henne. I en timme talade hon om sin vision för HP och hur vi skulle ta oss dit. Det var som ett väckelsemöte, efteråt var vi frälsta och arbetade mycket hårt för att förverkliga hennes vision, helt enligt hennes plan.

Se talet jag visade här.

Min blogg är redan nu fylld av tips och tricks kring hur man får med sitt bästa jag upp på scen. Följ den här länken, så kan du ta del av dem.

Vi ses!

Posted in Att tala | Leave a comment

Välj rätt energi från publiken

Det är så viktigt att du tar ögonkontakt med publiken när du står på scen.

Står du inför en större publik har du förmånen att välja vems blick du möter och kan hämta in den energi du behöver för att leverera ett perfekt tal.

Snacka Snyggt rörde en av talarna mig till tårar, redan efter två minuter av ett fem minuter långt tal. När hon såg på mig fylldes även hennes ögon av tårar, och i en minut kämpade vi båda för att sluta gråta. Men så fort hon såg på mig började tårarna rinna igen.

Vid ett annat tillfälle förvirrade en talares ord mig. Mycket. Omedelbart speglades min förvirring i hans kroppsspråk. Den tidigare säkra, coola och tydliga talaren blev osäker, sökte efter orden och flackade med blicken. När jag återhämtade mig och återigen förstod vad han menade återkom snart den coola talaren.

Det är två tydliga exempel på hur vi ordlöst påverkar varandra när våra ögon möts. Därför är det så viktigt att välja rätt ögon att möta. Får du fel energier från en person, titta på den bredvid istället. Med en publik större än 15 personer kommer ingen att känna sig utesluten, dem du inte ser kommer fortfarande tro att du ser dem i ögonen.

Vi testade det en gång. 45 personer i publiken. Jag fäste ögonen på en, och sex personer trodde att vi hade ögonkontakt. Jag bytte och såg en annan person i ögonen, fem upplevde att vi hade ögonkontakt. Du kan alltså skapa öar av människor och välja ut den mest inspirerande personen ibland dem, för att få energi. Personerna runt den utvalda kommer också att känna sig utvalda.

Läs mer om ögonkontakt: Energigivare i publiken. 

 

Posted in Att tala | Leave a comment