Lågkonjunktur

Jag startade mitt företag hösten 2006. Då hade jag arbetat några år som journalist, som pr-konsult i tio år och pressansvarig på HP i fem år. Jag ville starta en pr-byrå som alltid såg till kundens bästa och gjorde dem till hjältar genom ett riktigt bra kommunikationsstöd.

Det gick riktigt bra. Tack vare gamla kontakter, rekommendationer och ett gott rykte som spred sig snabbt kom kunderna till Vesir. Jag har fått arbeta med intressanta projekt, duktiga människor och dessutom har jag hållit i en rad lyckade föredrag och workshops.

För sju veckor sedan gick det så bra att jag var på väg att anställa en medarbetare. Jag och mina samarbetspartners hade arbetat på full fart så länge att vi såg fram emot att få in extra resurser och var spända på vad vi skulle kunna lära oss av en ny person. Jag ägnade tre veckor åt att granska 300 ansökningar och hittade ett gäng toppkandidater.

Men så hände något. För åtta veckor sedan lugnade det ner sig. Lågkonjunkturen gjorde entré.

Det är Vesirs första lågkonjunktur och det gick väldigt fort. En fallucka öppnades under mina fötter och jag svävade fritt. Det är ganska skrämmande och väldigt spännande.

Nu har jag funderat, mobiliserat och börjar känna fast mark under fötterna igen. Jag har ju kunder som tuffar på som tidigare, en del andra har börjat planera kommunikationsprojekt till hösten och jag har funnit nya kunder som satsar och behöver kommunikativt stöd. Dessutom får jag mer tid till att föreläsa och göra workshops.

Nu ägnar jag fler timmar till försäljning och aktivt nätverkande än jag hade tid till tidigare. Det blir spännande att se vad som händer. Jag tror att det blir bra, jag uppskattar erfarenheten och är säker på att Vesir kommer ut som ett starkare företag när det vänder.

This entry was posted in Förändringsarbete. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>