Det tar tid

Nu vet jag! Jag vet varför vi glömmer så många av de fördrag vi ser, och varför många av dem inte är så bra. Grundorsaken är att få inser hur lång tid det tar att ta fram ett riktigt bra tal och framföra det på ett bra sätt.

Oavsett hur duktig du är tar det minst två arbetsdagar att göra ett riktigt bra tal. Och hur många planerar in två arbetsdagar för att ta fram sin presentation?

Jag vet. Lika många som gör riktigt bra tal.

De flesta av dem lägger bra mycket mer tid än så. Proffstalarna, som företagstalarna ofta delar scen med, har lagt ner hundratals timmar på att utforma, leverera och finslipa på sina tal. De får verkligen åhörarna att trivas, skratta och minnas dem.

Men visst är det synd! Att investera tid och pengar på att bjuda in och göra reklam för ett framförande, som publiken glömmer, eller inte tycker om.

Scenen är en reklamplats. Inte skulle man köpa ett reklamutrymme och göra en annons som ingen kommer ihåg eller förstår.

Så nästa gång du ska stå på scen. Boka in minst två dagar för att förbereda ditt tal, dina bilder och dokumentationen. Och öva, jättemycket. Alla duktiga talare övar.

Jättemycket.

Och vi minns dem.

Länge.

Det tjänar de pengar på. Du kan också tjäna pengar på att göra bra tal. Även om du inte får betalt för att tala så kan du säkerligen bygga varumärke och sälja mer av ditt företags produkter och tjänster om du gör bra tal.

Lycka till!

Kom på min föreläsning om du vill ha inspiration.

 

 

This entry was posted in Att tala. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>