Energigivare i publiken

När jag står på scen delar jag in rummet som femman på en tärning och söker ögonkontakt med en energigivande åhörare inom varje sektion. Genom att hålla ögonkontakten med varje individ lite längre, så att jag verkligen talar till var och en av dem, kan jag skapa kontakt med hela publiken.

Kjell A Nordström och Stefan Einhorn är experter på det här. Jag minns hur jag satt på tredje raden till vänster på Intiman och lyssnade till Kjell en gång för några år sen. Han pratade direkt till mig. Visst tittade han bort ibland, men när han återkom fick vi verkligen kontakt.

När han hade pratat klart sällade jag mig till kön av människor som ville prata med honom. Jag brukar inte sukta efter eftersnack med föreläsare men jag tänkte att jag iallafall skulle hälsa. Bredvid mig i kön stod en tjej som hade suttit på sista raden.

”Jag måste hälsa”, sa jag, ”det kändes som att vi fick så bra kontakt”.

”Jag med”, sa hon, ”han tittade på mig nästan hela tiden”.

För en tid sedan höll jag en föreläsning på en finlandsfärja. Åhörarna var visserligen intresserade, men de kämpade emot sviterna från en trerätterslunch och gårdagens festande.  De första fem minuterna gick bra, men sedan började en av mina energigivare i en av sektionerna klippa med ögonen. Ingen fara, jag såg att det var ofrivilligt, jag letade upp en ny energigivare i samma sektion. Men allt fler av åhörarna började klippa med ögonen, några somnade och jag fick allt svårare att finna personer att fästa blicken på.

Jag överlevde, slutförde och fick beröm av dem som hade hållit sig vakna. Faktum är att utvärderingen gav mig toppbetyg. Jag tar åt mig, även om det kanske berodde på att de hade dåligt samvete över sin sömn.

Vill ni se mig och Louise på scen har ni ett gyllene tillfälle nästa vecka, på lunchen den 23:e, då vi, National Geographic och Senior&Young delar scen och berättar vad vi gör på dagarna.

Se inbjudan nedan. Men om ni kommer…. Håll er vakna!!!!!

 

Inbjudan till EGO-lunch – De kommunikativa hjältarna räddar världen med rätt medarbetare!

Hej!
EGO-lunchen är ett gammalt uppskattat United Spaces-koncept. Tre företag som arbetar på nätverksarenan kliver upp på scen och berättar vad de gör på dagarna, medan åskådarna äter lunch och ställer frågor. Under en timmes tid får du ta del av erfarenheter och expertis som förmodligen inte finns på ditt företag. Det får dig att tänka nytt. Ego-lunchen handlar inte om företagen som står på scen, det handlar om alla dem som sitter i publiken som inspirerar och inspireras.

Efter ett par års stiltje drar vi igång igen.

På scen:
National Geographic Society – den världskända, spännande organisationen som precis har etablerat sitt första internationella kontor utanför Washington DC. Vad finns bakom den välkända gula rektangeln och vilka ambitioner finns för vår del av världen?

Senior&Young, kompetensförsörjningsföretaget som vet hur man attraherar, behåller och utvecklar en personalstyrka som förverkligar företagets mål. De har koll på dagens och morgondagens arbetskraft och vet hur du kan undvika en felrekrytering.

Vesir, pr-företaget som hjälper sina kunder att bli kommunikativa hjältar och nå ut med rätt budskap till rätt målgrupp. De utarbetar strategierna tillsammans med sina kunder, skriver tal, talartränar, hanterar journalistrelationer, sköter intern- och externkommunikationen i kris och stora förändringar och hjälper företag att stärka sitt employer brand.

Anmäl dig till eva.von.wernstedt@unitedspaces.se så beställer vi hem lunch, till självkostnadspris.

Välkomna!

När? 23 februari, 12.00-13.00

Var? United Spaces, Waterfront building, Klarabergsviadukten 69, 1 tr

This entry was posted in Att tala. Bookmark the permalink.

One Response to Energigivare i publiken

  1. Pingback: Stjärnor på scen | Pr-byrån bakom kulisserna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>