Bloggen måste ha en identifierad målgrupp

Jag läste precis en artikel om vd-bloggar på motivation.se. Läs den! Den är bra! Handlar om vd-bloggar.

En företagsledare som bloggar skapar snabbt en personlig relation med sina medarbetare och övriga läsare. Det är välinvesterad tid för företagsledare som inte kan möta och uppmärksamma alla medarbetare.

Det finns en sak jag inte håller med om i artikeln. De skriver att den externa vd-bloggen inte har en lika tydlig målgrupp som den interna. Det tycker jag är helt fel inställning.

En företagsledares tid är dyrbar, och ska hon lägga tid på att blogga bör målgruppen vara väldigt tydlig. Om företagsledaren ska blogga externt måste syftet, målet, målgruppen och bloggämnena vara mycket tydliga.

Det kan handla om att snabbt få en relation till samtliga medarbetare för att öka engagemanget bland de anställda och påverka dem i rätt riktning (då rekommenderar jag en intern blogg). Det kan handla om att primera de viktigaste kunderna, bekräfta för dem att de har valt rätt leverantör och locka dem att köpa mer av företaget. Kanske handlar det om att skapa trovärdighet för attrahera investerarna, eller att stärka varumärket som attraktiv arbetsgivare bland presumtiva medarbetare.

Bloggens inriktning bör vara starkt kopplad till företagets mål och rikta sig till de målgrupper som är viktigast för att företaget ska nå dem.

I övrigt var det en väldigt bra artikel.

Läs fler tips och råd kring bloggande:
Varför ska ett företag blogga?

Om att identifiera sin målgrupp

Tips för blogginlägg

Bloggfrestelser som skrämmer bort läsarna

och en till om bloggfrestelser Akta er för dem!

Om att ge läsarna ett mervärde

En företagsblogg kan göra nytta och vara omdiskuterad även om kommentarsfältet är tomt.

Om att vårda sitt varumärke på nätet

och en till om att vårda varumärket Gör det! Det är viktigt!

 

 

This entry was posted in Att blogga, Att skriva, Extern kommunikation. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>