Bloggcoach

Jag har hjälpt företag att skapa grunden för en framgångsrik företagsblogg i några år nu. Jag har hållit workshops där de identifierar sin målgrupp och vad de ska skriva om. Dessutom skriver de sitt första blogginlägg och får mina tips och tricks kring bloggande.

Klok kund
Nu har jag börjat samarbeta med en klok kund, Elisabet Wohlfahrt på Netsurvey, som inser att det inte räcker för att få företagets medarbetare att hålla bloggen vid liv. Ska företagsbloggen bli framgångsrik och levande behöver de coachas efter workshopen.

Därför har jag inte bara hållit två, snart tre, bloggworkshops för företagets medarbetare. Jag ägnar även dagarna åt att tjata på, fråga och uppmuntra dem att skriva blogginlägg. Jag pushar, korrläser och ger goda råd. Vi har fått till några riktigt bra inlägg.

Bloggkö
Vi har hållit på i några veckor och just nu har vi en liten bloggkö med färdigskrivna inlägg så att vi klarar oss hela nästa vecka.

Netsurvey arbetar med undersökningar och analyser som fungerar som beslutsunderlag när företag vill stärka sina medarbetare och därmed sin lönsamhet. De ger förslag på hur företaget kan arbeta utifrån analysen och går ofta in som rådgivare för att lösa komplicerade, men vanliga problem i arbetsgrupper. Just nu har de tema effektivitet, läs det inledande blogginlägget här.

Spännande företag
Det är spännande ämnen och ett företag med väldigt trevliga och kompetenta medarbetare. Mitt uppdrag är att få dem att dela med sig av sina kunskaper så att HR-chefer och informationsansvariga kan få ta del av den. Förmodligen kommer en del av dem förstå att Netsurvey är den bästa samarbetspartnern de kan hitta.

Medarbetarna på Netsurvey är intelligenta och riktigt duktiga på sina jobb. Men de är inga vana skribenter och jag kan inte svinga mitt trollspö för att få dem till bloggare. Men om jag följer dem på vägen kan vi nog få till en riktigt framgångsrik företagsblogg tillsammans!

This entry was posted in Att blogga, Vesirs kunder. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>