De bästa blogginläggen

Bloggen ska vara som en avspänd relation med läsaren där bloggaren delar med sig av sina tankar och läsaren blir lite vippad genom att få lite mer inforamtion än de som inte läser bloggen.

Det finns flera typer av inlägg, men fem av dem är allra mest värdefulla för din målgrupp och därmed ditt företag.

1. Inlägget som ger läsaren en ny tanke, en insikt som han eller hon kan ta med sig till fikarasten för att diskutera vidare. Andreas på Netsurvey skrev ett sådant häromdagen. Han gör en liten paus i sitt arbete, för att dela med sig av dagens utmanande arbetsuppgift, nyttan den ger kunden och en liten reflektion. Sedan återgår han till arbetet. Läs inlägget här.

2. Inlägget som samlar en massa kunskap och statistik och ger läsaren starka argument för att höja sin status eller fokus kring en viktig fråga. Såna inlägg kan locka läsaren att skicka vidare inlägget till personer på företaget som de vill påverka eller externa personer som de vill stärka. Jag länkar till ett av mina inlägg som en läsare skrev ut och lade på chefens skrivbord.

3. Kundcaset som visar hur företaget hjälper sina kunder och vilka resultat det kan ge. Det stärker relationen med den aktuella kunden och visar andra läsare vilken nytta man kan ha av företagets produkter. Inte minst andra kunder uppskattar dessa inlägg då de visar att det finns fler företag som uppskattar tjänsterna. Läs ett bra exempel här.

4. Inläggen som länkar till bra artiklar, andras blogginlägg, intressanta rapporter och allt annat som kan hjälpa målgruppen att få koll på läget. Om du har funderingar och kan vidareutveckla det du länkar till visar du att du har koll på omvärlden och tankar kring den. Läs ett bra exempel här.

5. Inläggen som hyllar en person och därmed stärker relationen till denna. Läs ett ypperligt exempel här.

Läs även Internet Worlds artikel där de låter sig inspireras av modebloggarnas knep och överför dem till företagsvärlden.

Med en bra mix och en tydlig linje kan din blogg bli en viktig kunskapskälla för målgruppen, det kommer att stärka dina affärer!

Jag har öppna bloggworkshopar den 25 mars och den 13 april. Hör av dig om du vill ha en inbjudan! anna.malmsten@vesir.se.

This entry was posted in Att blogga, Sociala medier. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>