Riktigt bra bloggar

För fyra månader sedan gick två Annor från Hjälplinjen min bloggträning. Idag driver de en riktigt bra blogg.

De blandar inlägg om vilken nytta de gör, med vad de inte kan göra på grund av pengabrist. De delar med sig av sina kunskaper och påpekar brister i psykvården. Dessutom kommenterar de aktuella händelser, såsom Emil Forselius självmord, för att visa vilket stöd det finns och vad som borde göras för att minska antalet självmord i vårt land.

Bloggen fyller helt klart sin funktion och stödjer Hjälplinjens verksamhet på ett bra sätt. Den får säkert fler att våga ringa för att be om hjälp när de har det svårt, den påverkar säkerligen politikerna och är ett bra stöd i jakten på mer pengar till verksamheten.

Blogginläggen är väldigt bra skrivna och jag lockas att läsa inlägg som inte är direkt riktade till mig. En del av blogginläggen får mig att fundera i flera dagar.

På samma kurs deltog Kristina Rozenbeek, från Folkuniversitetet. Sedan dess har de startat en blogg som lockar till deras kurser. Lärarna ger oss inblick i vad de gör på kurserna, inläggen inspirerar och man blir verkligen sugen på att delta på varje kurs. Kristina delar med sig av bra artiklar hon läst och receptionisten berättar om sitt jobb de stressiga dagar då kursanmälningarna strömmar in. Jag gillar positiva arbetsplatser och jag får lust att plugga eller kanske jobba på Folkuniversitetet.

Jag är väldigt stolt över att mina kurser kan lägga grunden för så bra bloggar.

This entry was posted in Att blogga. Bookmark the permalink.

3 Responses to Riktigt bra bloggar

 1. Kristina says:

  Hej Anna!
  Vad glad jag blir! Jag undrar ibland om det verkligen är någon som läser bloggen. Jag har försökt kolla hur man gör för att se statistik på antalet besökare, men jag har inte lyckats. kanske är det för tekniskt avancerat för mig.. Har du något tips?
  Jag brukar läsa din blogg och tycker den är intressant. Nu har jag också blivit inspirerad av att läsa hjälplinjens blogg!

  Må gott och tack för att du peppar!
  Kristina

 2. Anna Malmsten says:

  Hej Kristina!

  Jag vet att du har Blogger, men har inte en aning om hur du gör för att se din statistik, är inte hemma där. Men kanske vet någon annan?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>