Din internetpersonlighet

Idag fick jag ett mejl med ovan klipp från Facebook. Det påminner oss definitivt om att vakta våra fingrar. När vi använder Internet som vårt fikarum måste vi vara medvetna om att alla kan höra oss och fundera på vad de kommer att tycka om vad vi säger.

Dessa två exempel är exceptionella, och de kommer att fara världen runt 14 varv.

Men det är ganska vanligt att folk skriver ”äntligen fredag”, ”jag orkar inte jobba mer” eller ”sitter och rullar tummarna på jobbet” som statusrad på Facebook. Då bör man nog fundera på vad chefen tycker om det. Är din chefs drömanställda en person som inte orkar jobba mer? Kommer hon att höja din lön och gynna din karriär när hon läser att du rullar tummarna på arbetstid?

Många av mina vänner, inklusive jag själv, är väldigt stolta över att deras barn och barnens kompisar är deras Facebook-vänner. Samtidigt finner jag statusrader som ”lite bakfull”, “första biran öppnad, äntligen fredag” och ”blöt fest igår” bland mina vänner. Vill man verkligen glorifiera spriten på det sättet och klaga över bakfylla inför sina tonårsbarn?

Det är läge att fundera på vem som lyssnar på dig och vad du då vill säga, i varje forum där du är aktiv på nätet.

Vem vill du vara? Vad vill du berätta för andra? Det är ditt varumärke som formar din framtid, vårda det!

This entry was posted in Att blogga, Sociala medier. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>