Statistik för bloggen

Jag är ju inte världens bästa på teknik. Så när jag fick en fråga om hur man kan avläsa sin bloggstatistik om man använder Blogger fick jag kalla in förstärkning. Anders Flodqvist är inte bara riktigt bra på kommunikation i de sociala medierna, han förstår sig även på tekniken och är bra på att förklara den. Här följer alltså hans svar på frågan:

Jag hittar ingen inbyggd statistikfunktion för blogger. Däremot finns det möjlighet att ändra i koden för sidorna, så mitt bästa tips skulle vara att använda sig av Google analytics. Det enda som krävs är ett Googlekonto (som är gratis) och sedan kan man samla ganska avancerad besöksstatisktik utöver antal besökare. Det är enligt mig ett av de bästa statistikverktygen för hemsidor, inte minst med tanke på det högst överkomliga priset på 0 kronor. smiley

Har man redan ett Googlekonto är det bara att lägga till analytics till det. Adressen till Google Analytics är http://www.google.com/analytics..

Det man måste göra förutom att registrera ett Google analytics-konto är att klistra in en liten kodsnutt i bloggerbloggen via en redigerare som finns om man går in under inställningar på blogger. En bra steg-för-steg-beskrivning för hur man installerar Google analytics på blogger finns på den här adressen:

http://www.andywibbels.com/how-to-add-google-analytics-to-your-blogger-blog/

Det kan ta upp till 24 timmar innan analytics hittar kodsnutten och till dess kan det visas ett felmeddelande när man går in och vill titta på statistiken. Skulle det hända kan man alltså avvakta något dygn innan man börjar leta fel.

Säg till om det är något som är oklart, så ska jag göra mitt bästa för att räta ut frågetecknen!

Tack Anders! Ett så tekniskt inlägg har vi aldrig förr haft på den här sidan. Jag har One och får statistik från dem. Men jag ska prova det här också, för att se om det överränsstämmer.

This entry was posted in Att blogga, Sociala medier, Uncategorized. Bookmark the permalink.

2 Responses to Statistik för bloggen

 1. Kristina says:

  Hej! och tusen tack för instruktionerna. Det tokiga är att det inte funkar! Jag har gjort precis som det står i steg-för-steg-beskrivningen och det här svaret fick jag när jag skulle spara inställningarna på slutet:

  Det gick inte att spara din mall. Åtgärda felen nedan och skicka mallen igen. Din köpcentrum kunde inte tolkas eftersom den inte är giltig. Kontrollera att alla XML-element har avslutats ordentligt- XML-felmeddelande: bearbetningenuntbildningen måste börja med namnet på målet.

  Vet du vad det kan vara för fel? Vore toppen om du kunde svara!

  Hälsningar Kristina

 2. @collentine says:

  Intressant blog:) En annan “teknisk” sak du skulle kunna göra är att flytta up RSS knappen högre i högerspalten, lite svår att hitta nu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>